logo clinic aplanat reduit

Servei de Medicina Tropical i Salut Internacional Hospital Clínic Barcelona

  • Què oferim?

Què oferim

El Servei de Medicina Tropical i Salut Internacional de l’Hospital Clínic de Barcelona és un dels centres de referència de malalties tropicals importades d’Espanya, amb més de trenta anys d’experiència en el diagnòstic i el tractament d’aquestes malalties. Les activitats principals del servei són:

Atenció mèdica previatge

En aquesta unitat els nostres professionals especialistes en medicina tropical atenen els viatgers internacionals per fer-los una visita personalitzada abans del viatge. Aquesta visita consta d’una entrevista personal en la qual es recullen dades del viatger (edat, malalties, al·lèrgies, desig d’embaràs, etc.) i dades concretes del viatge que farà (ruta, estades, temps i lloc del viatge, etc.). Aquestes dades permeten fer una valoració individualitzada dels riscos concrets de cada cas amb la finalitat de recomanar la millor pauta de vacunació, la profilaxi de malària i altres consells per al viatge. Aquest servei té un cost. Per demanar cita i informació sobre preus: https://telesavi.clinic.cat/

Atenció mèdica postviatge

Tres de cada deu viatgers pateixen algun símptoma durant un viatge a països tropicals o subtropicals, i un de cada deu necessita anar a la consulta de medicina tropical després del viatge. A la consulta postviatge, t’atendran els nostres professionals especialistes en medicina tropical. És una consulta diària (de dilluns a divendres, integrada a les Consultes Externes del Hospital Clínic) on es visiten tots els viatgers i immigrants que tornen del tròpic amb algun tipus de símptoma relacionat amb el viatge. És una consulta especialitzada en la qual es tenen en compte l’origen del viatger, el recorregut de viatge i les malalties més importants que pugui patir. Aquest servei està integrat al CatSalut i no té cost per als usuaris. Per demanar cita i més informació: Consulta de Medicina Tropical i Salut Internacional, c/ Rosselló, 161, planta baixa, ala Casanova. Telèfon: 932 275 407. EN CAS D'URGÈNCIA FORA DE L'HORARI DIRIGIR-SE A URGÈNCIES DE L'HOSPITAL CLÍNIC, C / VILLARROEL 170. TEL: 93 227 54 00

Atenció mèdica durant el viatge

Recentment el servei ha desenvolupat una plataforma d’assistència a través de telemedicina per als viatgers que tinguin problemes de salut durant un viatge a països tropicals i subtropicals. La telemedicina es fa per mitjà de l’aplicació de telèfon mòbil TRIP Doctor, que es pot adquirir a la Unitat d’Atenció al Viatger Internacional. El viatger podrà contactar, si ho necessita, amb un metge especialista en medicina tropical per tenir una segona opinió o rebre assessorament respecte a problemes relacionats amb el viatge que no siguin urgents.

Activitat docent i de recerca

El servei fa la seva tasca investigadora i docent a través d’ISGlobal. La recerca del servei se centra principalment en la malaltia de Chagas, els paràsits i les malalties importades.

 
fotogrup2
Facebook LinkedIn Twitter Print Email Descargar PDF Whatsapp