logo clinic aplanat reduit

Servei de Medicina Tropical i Salut Internacional Hospital Clínic Barcelona

Mal de muntanya

Pujar o romandre a una altitud elevada (més de 2.500 m) pot comportar problemes de salut com el mal d’altura. Tothom corre el risc de patir mal de muntanya, independentment de la condició física, però és possible que les persones que tenen problemes cardíacs o pulmonars hi siguin més susceptibles.

Símptomes

Els símptomes relacionats amb el mal de muntanya són mal de cap, pèrdua de la gana, nàusees, vòmits, mareig, insomni, fatiga i debilitat. Com a símptomes potencialment greus hi ha confusió mental, alteració de la consciència, incoordinació de moviment, dificultat en respirar i tos amb sang.

Prevenció

Aclimateu-vos a l’altura pujant gradualment cada dia no més de 500 metres, amb un dia extra d’aclimatació (dormiu a la mateixa altura) cada 1.000 metres, a més de no pujar directament a més de 2.500 metres d’altura. Preneu la medicació adient si així us ho han indicat. Si apareixen símptomes lleus, no continueu l’ascens o baixeu si hi ha més símptomes, hidrateu-vos i eviteu la ingesta d’alcohol. Busqueu atenció mèdica urgent si apareixen símptomes greus.

Facebook LinkedIn Twitter Print Email Descargar PDF Whatsapp