Gastroenteritis invasiva
La gastroenteritis invasiva és una infecció produïda per bacteris capaços d’envair l’intestí com la Salmonel·la no tifoide, la Shigel·la, Escherichia coli o Campylobacter, entre d’altres.
Distribució
Té una distribució mundial, però es produeix amb més freqüència als països de l’àrea tropical i subtropical.
Símptomes
La gastroenteritis invasiva es caracteritza per febre, diarrea que pot anar acompanyada de sang, dolor abdominal i vòmits, entre d’altres.
Tractaments i prevenció
Es tracta d’una malaltia curable amb antibiòtics, però es recomana evitar la malaltia mitjançant les mesures següents:
- Tingueu cura de la higiene personal: renteu-vos les mans abans de menjar, renteu-vos les dents amb aigua embotellada i no us empasseu l’aigua de la dutxa.
- Consumiu menjar ben cuinat i eviteu aliments crus com les amanides, així com menjars marinats o fumats.
- Peleu vosaltres mateixos la fruita amb les mans netes.
- Consumiu begudes embotellades, que s’obrin davant del consumidor, o potabilitzeu l’aigua abans de consumir-la.
- No consumiu gel a les begudes, lactis artesanals ni sucs de fruita naturals.
Es recomana anar a un centre de salut sempre que es tingui febre amb diarrea en una zona tropical. En aquest cas, no es recomana l’ús d’antidiarreics.